Laatst bijgewerkt: zondag 18 april 2021

De kerk in Grolloo

kerk 2Het verhaal over de kerk in Grolloo begint in 1848. We lezen dan in de krant het eerste artikel over een dorp dat zijn eigen kerk wil. Samen met Schoonloo wordt getracht toestemming te krijgen een eigen kerk te mogen stichten. Het heeft heel wat voeten in de aarde.

Onder het menu "De kerk" vinden we op dit moment een pagina met verzamelde krantenartikelen, het verhaal over de eerste dominee en natuurlijk het boekje "Vijftig huizen en een kerk". Wanneer je schrijft over de kerk in Grolloo, dan moet je ook het verhaal over de blikken kerk meenemen.

Het spreekt voor zich dat alle verdere informatie zeer welkom is. Hebt u meer informatie, schroom dan niet en neem contact op door middel van het contactformulier. Bij voorbaat dank!

Bertus Reinders


 

Bron: Sportblad SGO Grolloo

Foto van Jan boer

kerstspel 1955 Grolloo

Kerstspel NH kerk Grolloo·Schoonloo (ca 1955).
Elk jaar weer zijn er in deze sfeervolle tijd in Grolloo en in de kerk vele activiteiten met betrekking tot de viering van Kerstmis. In vroeger jaren was het dan gebruikelijk dat er een kerstspel werd opgevoerd rond de geboorte van Christus. Het onderstaande gezelschap is gefotografeerd in 1955 (schatting) in de kerk.
Op de foto van links naar rechts
Cor van der Wal, Jan Boer, Hendrik Sijbring, HIlIechienus Jansen, Hendrik Dilling. .... Nijmeijer, Lens Beijering (Azn), Roelof Speelman, Jan Arends, ???, Lambert Arends, Albert Zijgers, Bé van der Wal, Roelof Hagting. Tieme Reinders