Geachte bezoeker, de website is bijgewerkt van systeem Joomla 3 naar Joomla 4. Aangezien het een grote website is, met vele menu's en pagina's is het best mogelijk dat hier en daar nog een opmaakfout is verborgen. Mocht u iets tegenkomen, meldt dit dan even via het contactformulier. 

Alvast dank voor de medewerking!

Welkom op de website van Old Grol

Achtergat Grolloo

Foto: Zuiderstraat (voorheen Achtersteeg) We zien op de voorgrond nummer 15 met schaapskooi, links daarachter nummer 17. Rechts nummer 19 en daar tussendoor zien we een dan redelijk nieuwe schuur, behorende bij nummer 21. De klinkers staan gereed om van de steeg een straat te maken. Stel je eens voor dat het traject de zelfde vorm had gehouden, dan waren snelheidsbeperkende maatregelen waarschijnlijk niet nodig geweest.

 

 Wie is wie?

Wij zoeken namen bij foto's. Klik op het plaatje om naar de pagina te gaan.wieiswie

Grolloo naamgeving

 

Informatie en fotomateriaal

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw en aanvullend materiaal. Zie onder "Contact" voor een antwoordformulier of adresgegevens.

 

Snel naar uw onderwerp?

Ga via de plaatjes (De Boerderij; De School; enz.) direct naar de hoofdstukken van dat onderwerp. Een nieuw menu helpt dan voor navigatie binnen dat onderwerp. Of vul een zoekterm in het zoekvenster in.

 

Opbouw website

De site kent aan het begin van 2022 al ruim meer dan 200 pagina's. We hebben een structuur gebouwd, waarbij per onderdeel een nieuw menu in beeld komt. Onderstaande afbeeldingen geven de opbouw weer.

 klik op de afbeeldingopbouw website 1

  klik op de afbeeldingopbouw website 2

Nieuwste toevoegingen

 

Ander nieuws:

  • Het boek over Harmannus van Tellingen is in 2020 gereed gekomen. Informatie is te vinden op "Een dorpssmid in verzet"
  • Ik heb een verhaal geschreven over de eerste dominee van Grolloo, Cornelis Bolt. Het is een indrukwekkend verhaal geworden. Echt iets om te verfilmen tot een echt drama, maar ga het lezen en je begrijpt wat ik bedoel. Lees "De eerste predikant"
  • Onder "Het kamp" heb ik de onststaangeschiedenis van kamp Westerbork beschreven aan de hand van krantenartikelen. Het kamp ligt hemelsbreed op nog geen 4 kilometer van het dorp. Door het onderzoek van zaken rond de oorlog kwam ik zoveel informatie tegen, dat het jammer zou zijn dit niet mee te nemen. Het kamp heeft zeker invloed gehad op de samenleving, ook in Grolloo.

 

foto albumFoto-album:

Op de server waar ook oldgrol.nl is gestald, staan een 860 afbeeldingen, waaronder- een nog voortdurend groeiend aantal krantenknipsels (nu 560). De rest van de foto's staan elders op een server en dan hebben we het over de - voornamelijk - foto's, welke in de boeken over Grolloo, maar ook alle artikelen zijn terug te vinden. Vele mappen zijn ook openbaar en via het hoofdmenu "Foto's" te bekijken. We hebben nu 3000 afbeeldingen op deze server staan. Naast foto's kunt u ook kaarten vinden of foto's van certificaten en documenten.